Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Δομνίστα - Πανταβρέχει - Καρπενήσι - Μεγ. Χωριό



.... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ...
Δηλώστε συμμετοχή !

Το 3ήμερο 2 , 3 & 4 Σεπτεμβρίου 2011 οργανώνουμε εκδρομή στην Ευρυτανία.

Πρόγραμμα

Αναχώρηση με αυτοκίνητα από Αντίρριο στις 5.00 μ.μ. για Ναύπακτο - Πλάτανο - χάνι Λιόλιου - φράγμα Εύηνου - Αράχοβα - Δομνίστα. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου δύο ώρες.
Στη Δομνίστα διανυκτέρευση σε σκηνές στον Αη Λια πίσω από το σχολείο και το μουσείο. Εδώ ενσωματώνονται στην εκδρομή και οι φίλοι από άλλες περιοχές. Στο χωριό υπάρχουν ξενώνες, ταβέρνες και καφενεία ( http://www.domnista.com/ )
Το Σάββατο το πρωί αναχώρηση για Πάνταβρέχει μέσω των χωριών Σκοπιά - Καστανούλα - Ρωσκά.
Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 1.30 ώρες και λόγω του κακοτράχαλου δρόμου χρειάζεται προαιρετικά αυτοκίνητο 4χ4.
******************
 Κατόπιν αρκετών ερωτήσεων για την κατάσταση του δρόμου στη διαδρομή αυτή διευκρινίζουμε ότι :
 - Ο χωματόδρομος από τη Δομνίστα προς τη Ρωσκά είναι σχετικά βατός. Κάθε χρόνο συντηρείτε και στρώνετε με χαλίκι στα δύσκολα σημεία του. Όμως η συνεχής του χρήση από τους κατοίκους αλλά και τους πολλούς επισκέπτες κάνουν αδύνατη την ακριβή περιγραφή της κατάστασής του την συγκεκριμένη στιγμή που θα κάνουμε εμείς τη διαδρομή αυτή. Το σίγουρο πάντως είναι ένα. Πρόκειται για ένα δύσκολο δρόμο, σε μια δυσπρόσιτη περιοχή. 
Η απόφαση για το ποιο αυτοκίνητο θα πάρουμε, αντιλαμβάνεστε ότι είναι υποκειμενική. 
- Το δυσκολότερο κομμάτι του δρόμου είναι η κατηφόρα μεταξύ Ρωσκάς και Πανταβράχει. Είναι όμως σύντομο, περίπου δύο χιλιόμετρα.
( Να αναφέρουμε εδώ ότι οι δρόμοι που οδηγούν στο Πανταβρέχει, καλώς παρουσιάζουν αυτή την κατάσταση και αρκετοί τοπικοί φορείς πιστεύουν ότι δεν πρέπει να ασφαλτοστρωθούν, διότι η αγριότητα της φύσης είναι αυτή που ανέδειξε το συγκεκριμένο μνημείο της φύσης και αλίμονο αν και τέτοιες περιοχές συμπεριληφθούν στα γνωστά ''αναπτυξιακά προγράμματα''. Αυτό δε, ισχύει ακόμα και για τις υποδομές).
- Η διαδρομή αυτή είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ακολουθήσαμε στην προ ετών επίσκεψή μας στο Πανταβρέχει. Είναι δε η καλύτερη από πλευράς κατάστασης του οδοστρώματος, αλλά και η ποιο μακρινή. 
- Αν υπάρχουν στην παρέα κάτοχοι αυτοκινήτων 4χ4 ή αγροτικών, πιστεύω πως θα προθυμοποιηθούν να μεταφέρουν κάποιους που διαθέτουν περισσότερο ευπαθή αυτοκίνητα.  
 ******
Στο Πανταβρέχει θα κάνουμε μπάνιο και θα γευματίσουμε. Απαραίτητα είναι λοιπόν μαγιό και πετσέτα, φαγητά και νερό.




Το απόγευμα αναχωρούμε για Καρπενήσι, όπου και διανυκτερεύουμε σε σκηνές στο χώρο του αθλητικού κέντρου, όπου υπάρχουν υποδομές υγιεινής. ( για διαμονή σε ξενοδοχείο, ξενώνα κλπ πληροφορίες στο http://politis.karpenissi.gr/Default.aspx?id=974&nt=19&lang=1



Την Κυριακή το πρωί αναχώρηση για πεζοπορία στη διαδρομή Κεφαλόβρυσο - Κλαψί - Μεγάλο Χωριό.
Τα αυτοκίνητα θα προωθηθούν στο τέλος της διαδρομής.
Στη διάρκειας τριών ωρών πεζοπορία θα επισκεφτούμε τον Άγιο Λεωνίδη ( http://www.evrytan.gr/ENCYKLOPAIDIA0/klironomia2/Agios_Leonidis.htm) και το λαογραφικό μουσείο του Μεγ. Χωριού.
Μετά το γεύμα επιστροφή μέσω Προυσού - Θέρμου διάρκειας 2.30 ωρών.
********
Το βασικό στοιχείο που βαραίνει οικονομικά τις εκδηλώσεις μας είναι το φαγητό.
Έτσι θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε και σε αυτόν τον τομέα. Προτείνουμε λοιπόν σε όποιον θέλει τα παρακάτω :
- Την Παρασκευή το βράδυ στην Δομνίστα μπορούμε να δειπνίσουμε στα ταβερνάκια του χωριού ή προμηθευόμενοι τρόφιμα στα μπακάλικα. Βέβαια μπορεί να συνδυαστούν και τα δύο.
- Το Σάββατο το μεσημέρι στο Πανταβρέχει, θα έχουμε μαζί μας τρόφιμα και νερό για φαγητό μετά την έξοδο από το φαράγγι.
- Το Σάββατο το βράδυ στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου προτείνουμε να αγοράσουμε σουβλάκια ψημένα ( απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς ) και παραδοσιακές πίτες από το Καρπενήσι σε ταψιά. Έτσι να δειπνίσουμε όλοι επιτόπου. Για όποιον θέλει βέβαια θα υπάρχει η πρόβλεψη για ταβέρνα.
- Την Κυριακή το μεσημέρι μετά την πεζοπορία προς το Μεγάλο Χωριό, μπορούμε να πάμε με τα αυτοκίνητα στο Παλιό Μικρό Χωριό κι εκεί όποιος θέλει να φάει στο χάνι της πλατείας.

Στο ευαίσθητο αυτό θέμα είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις.

!! Μη ξεχάσετε μαγιό και πετσέτες  για το Πανταβρέχει. Επίσης απαραίτητα είναι παπούτσια θαλάσσης ή κλειστού τύπου παλιά αθλητικά ( όχι σαγιονάρες ).
***
Για πληροφορίες : Νίκος Αντωνόπουλος 2237 0 25566 ,  κινητό: 6974 466 855
Επ' ευκαιρία επισκεφθείτε το : http://www.enoresifestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: