Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

"Φωνές νερού μυριάδες" στο ΡΙΟ

Η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό με τίτλο: «Φωνές νερού μυριάδες», σας καλεί να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Φρούριο Ρίου. Τα προγράμματα αφορούν στο οθωμανικό λουτρό (χαμάμ) και στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης του Φρουρίου. Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί ως ακολούθως:
Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011 και Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011, 10:00 – 13:00 Οι εκπαιδευτικές δράσεις απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κυρίως Ε΄ και Στ΄ τάξης, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στο οθωμανικό λουτρό και θα ενημερωθούν για τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης του Φρουρίου και στη συνέχεια θα κληθούν να επεξεργαστούν ειδικά σχεδιασμένα για το σκοπό αυτό φυλλάδια. Παράλληλα στο χώρο θα φιλοξενηθούν δράσεις του εργαστήριου κεραμικής για παιδιά του Δήμου Πατρέων. Τα προγράμματα θα ολοκληρωθούν με την προβολή της ταινίας με τίτλο: «Συντριβάνι, ο ήχος του νερού».
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, 10:00-12:30 Ξενάγηση για το ευρύ κοινό στο Οθωμανικό λουτρό και στις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης του Φρουρίου Ρίου (υδραγωγείο, δεξαμενή, Ν.Δ. Προμαχώνας, αγωγοί ύδρευσης και αποχέτευσης). Προβολή της ταινίας με τίτλο: «Συντριβάνι, ο ήχος του νερού» και διανομή έντυπου υλικού για το νερό. - Διαδραστικά παιχνίδια από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Περιφερειακής Εφορείας Αχαΐας. - Μπαντίνα Δήμου Πατρέων
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή , ώρες 8:00 – 15:00 Τηλέφωνα: 2610-276143, 2610-223363 (Ν. Βασιλάκης, Β. Πουρνιά, Χρ. Καραγιαννοπούλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: