Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Εξόρμηση στο Χελμό.

Η ΦΟΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ οργανώνει εξόρμηση στο Χελμό, το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου 2012 στον αγαπημένο μας προορισμό, στις πλαγιές των Αροανίων και σε υψόμετρο 1.020 στη Ζαρούχλα.


Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου με ΙΧ μέσα, ενώ όσοι δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν την αναχώρηση της Παρασκευής μπορούν να έρθουν κατ' ευθείαν στη Ζαρούχλα.
Για να φτάσετε στη Ζαρούχλα θα ακολουθήσετε την εθνική οδό Αθηνών – Πατρών, θα βγείτε στην έξοδο της Ακράτας και μέσα στην Ακράτα ακολουθείτε τις πινακίδες για Ζαρούχλα και Λίμνη Τσιβλού (35 χλμ. από Ακράτα ). Ο δρόμος είναι σχετικά καλός με αρκετές στροφές όμως, ενώ σε κάποια σημεία στενεύει αρκετά. Συνολικά υπολογίστε περίπου 2,5 ώρες από Αθήνα και κάτι λιγότερο από Αντίρριο - Πάτρα.
Με την άφιξη στη Ζαρούχλα θα οργανωθεί ο χώρος κατασκήνωσης και θα γίνουν προετοιμασίες φιλοξενίας των υπόλοιπων εκδρομέων.
Το Σάββατο μετά το πρωινό θα γίνει περπάτημα στο μονοπάτι στο Καστανοβούνι.
Επιστροφή το Σάββατο απόγευμα, ξεκούραση και βραδινό φαγητό (ψήσιμο).
Την Κυριακή το πρωί θα ξεκινήσει περπάτημα για τη βρύση της Γκόλφως.
Το μεσημέρι επιστροφή στη Ζαρούχλα φαγητό και αναχώρηση.



Με βάση την πρόγνωση καιρού για το τριήμερο οργανώθηκε το ακόλουθο αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 19/10/2012
Άφιξη στη Ζαρουχλα, οργάνωση του χώρου κατασκήνωσης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Το βράδυ στο χώρο κατασκήνωσης φαγητό με παραδοσιακή φασολάδα της κυρα Νικολιτσας.

Σαββατο 20/10/2012:
09:30 αναχώρηση για πεζοπορεία στις παρυφές του Χελμού μέσα σε καστανιές πεύκα καρυδιές και έλατα σε ένα τοπίο με εναλλαγές χρωμάτων. (ώρες πεζοπορίας τέσσερις 4 βαθμός δυσκολίας 1)
Θα χρειαστεί να έχετε νερό και φαγητό.
Το μεσημέρι ξεκουραση και το απόγευμα συλλογή καύσιμης ύλης απ' το δάσος
19:30 θα ξεκινήσει ψήσιμο στο χώρο κατασκήνωσης, δείπνο και γλέντι.

Κυριακη 21/10/2012:
09:30 πεζοπορεία στη βρύση της Γκόλφως (ωρες 3 βαθμός δυσκολίας 1)
Το μεσημέρι ξεκούραση και αναχώρηση
Την τρέχουσα περίοδο συμπληρώνονται 6 χρόνια απ' τη σύσταση της ομάδος μας και με την ευκαιρία αυτή θα γιορτάσουμε στην εξόρμηση μας και τα γεννέθλια μας.


Πληροφορίες για οργάνωση της κατασκήνωση στο 6977777696
Επεξήγηση βαθμού δυσκολίας

ΠPOΣOXH:
Tο σύμβολο + προστίθεται στο βαθμό δυσκολίας (π.χ. 2+, 3+, 4+ κλπ.) όταν υπάρχουν αναρριχητικά περάσματα, εκτεθιμένες κόψεις, λούκια ή κλίσεις χιονιού/πάγου από 40° και πάνω.
H συμμετοχή σε τέτοιες διαδρομές απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση και εξοικείωση με το ορεινό πεδίο.
Για τις χειμερινές αναβάσεις απαιτούνται επίσης γνώσεις στοιχειώδους ασφάλισης συντρόφου με τεχνικά μέσα.
EΠEΞHΓHΣEIΣ:
Oι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό και να λαμβάνουν υπόψη ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα αντίξοων καιρικών συνθηκών.
Oι διαδρομές από το βαθμό 2 και πάνω μπορεί να είναι εκτός μονοπατιού.
Στις διαδρομές με χιόνι απαιτείται η γνώση χρήσης πιολέ - κραμπόν και η γνώση χειμερινού βουνού.
Oι αναγραφόμενες ώρες υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του χιονιού και την ομοιογένεια της ομάδας.
Oι αρχηγοί των αναβάσεων μπορούν να αποκλείσουν από τη διαδρομή άτομα που δεν είναι εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο κατά περίπτωση ατομικό εξοπλισμό, δεν πληρούν τις προυποθέσεις της ανάβασης ή για οποιοδήποτε άλλο βάσιμο λόγο, για τη δική τους ασφάλεια.




Όσοι επιθυμούν να μείνουν σε δωμάτια ή ξενοδοχεία υπάρχουν αρκετά στην περιοχή. Ενδεικτικά παραθέτουμε σχετικούς συνδέσμους με σχετικές πληροφορίες.

ΥΓ. Όσοι επιθυμούν διαμονή σε ξενοδοχείο, υπάρχει μια προσφορά του ξενοδοχείου "Στης Έλενας" http://www.zarouchla.com/ με 50€ η βραδιά. Παρακαλώ αφήστε μήνυμα ως το βράδυ της Δευτέρας 15/10/12 στο 6974500400 με το όνομά σας, αριθμό δωματίων, διανυκτερεύσεις (πχ 19/10 και 20/10 ή μόνο 20/10). Ώστε έτσι να γίνει και επιβεβαίωση της κράτησης.

Δηλώσεις συμμετοχών με e-mail στο aristotelisfoa@gmail.com















Δεν υπάρχουν σχόλια: