Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

27 - 30 Οκτωβρίου Βάλια Κάλντα

Το τετραήμερο 27, 28, 29 και 30 Οκτωβρίου διοργανώνεται ορειβατική και πεζοπορική εκδρομή στη Βάλια Κάλντα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στις 27 Οκτωβρίου το μεσημέρι αναχώρηση από την προβλήτα Αντιρρίου. Μέσω Ιονίας οδού στα Γιάννενα παίρνουμε την Εγνατία μέχρι τον κόμβο Αράχθου - Ζαγορίου. Στη συνέχεια μέσω των χωριών Μηλιωτάδες, Γρεβενίτι, Φλαμπουράρι, φτάνουμε στη Βωβούσα, όπου θα γίνουν οι διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα πριν μπούμε στο χωριό.

Την επομένη,  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, η ορειβατική ομάδα θα ανεβεί στη κορφή Φλέγγα, μέσω Αρκουδορέματος και λιμνών Φλέγγας. Η διαδρομή, όπως και η επόμενη περιγράφονται  στο: http://www.hellaspath.gr/index.php?p=2&m=1&mntid=5#7
Η πεζοπορική ομάδα θα περπατήσει απ το καταφύγιο μέχρι το χωριό Βωβούσα, απόστασης περίπου τριών χιλιομέτρων, με ενδιάμεσα ενδιαφέροντα τον ποταμό Αώο, το γεφύρι Λα Πουντίκα, τα πριονιστήρια της περιοχής και τέλος το χωριό της Βωβούσας με το ομώνυμο γεφύρι της.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου η πρώτη ομάδα θα ανέβει στη κορφή Αυγό και η δεύτερη θα επισκεφθεί αξιοθέατα της περιοχής. ( Θα ανακοινωθούν προσεχώς)

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου επιστρέφουμε απ τον ίδιο δρόμο, με προαιρετική επίσκεψη στο Μέτσοβο ή τα Γιάννενα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

- Οι μετακινήσεις θα γίνουν με τα ιδιωτικά μας αυτοκίνητα.
- Στη Βωβούσα υπάρχουν ξενοδοχεία και ξενώνες για όσους το επιθυμούν. http://partetavouna.blogspot.gr/2009/12/blog-post_13.html
- Οι καιρικές συνθήκες θα είναι αυτές που θα καθορίσουν το είδος του εξοπλισμού που θα απαιτηθεί.
- Μετά το χωριό Μηλιωτάδες δεν υπάρχει πρατήριο καυσίμων λόγω του ότι η περιοχή είναι εντός του δρυμού.
Περισσότερες πληροφορίες εντός των ερχόμενων ημερών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: